SD är ett främlingsfientligt parti med rasistiska företrädare

Om någon påstår att SD inte alls är ett främlingsfientligt/rasistiskt parti och att de andra partierna måste samarbeta med dem eftersom de är sveriges tredje största parti, så har de fel. Jag har tagit mig lite tid att bemöta det, genom att sammanfatta artiklar från IRM, DN, AB och Expressen.

*

SD är ett (1) främlingsfientligt parti med (2) rasistiska företrädare. Självklart kan jag ge exempel på detta.

(1) Granskningsnämnden har kommit fram till beslutet att det är helt korrekt att kalla SD för ett främlingsfientligt parti eftersom de driver en främlingsfientlig politik.

(2) Angående att de har rasistiska företrädare, alltså representanter, så finns det otroligt många exempel på det. Detta är alltså inte bara människor som röstat på SD, utan personer som har ställningar i partiet, som representerar partiet:

* Thomas Bengtsson, SD-kandidat Växjö. 2014. Förutom att han under pseudonym kallat invandrare för ”negerjävlar” och ”inavlade jävla cpblatte” uppmanar han flera gånger till våld och till att döda människor.
* Henrik Kunni, SD-kandidat Eda. 2012, 2013. Han skriver, vid flera tillfällen, att han vill att svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic ska avrättas.
* Daniel Dali Axelsson, SD-kandidat Mönsterås. 2012. Skriver i november 2012 ”Sverige måste införa jaktsäsong på muslimer de är de största skadedjuret vi har” och kommenterar vidare på samma inlägg ”vi kommer ta kampen !!”.
* Tommy Jonsson, SD-politiker Ystad. 2013. ”Hade verkligen Adolf så fel?”, är frågan som Tommy Jonsson ställer på Avpixlat.
* Christopher Gårner, fd styrelseledamot SD Karlshamn. 2013. ”Kom ut din jävel, jag ska slå ihjäl dig och negerjävel”, skrek han genom fönstret till sin ex-flickvän och hennes nya pojkvän i ett svartsjukedrama.
* Riksdagskandidaten Pavel Gamov skriver: ”Det är ett stort missöde – en olycka – att Mona Sahlins dotter gifter sig med en mörkhyad man.”
* SD-politikern Roland Gustafsson skriver att vi skall dela upp skolklasser efter etnicitet, med “högpresterande svenska elever kontra invandrare med marginella kunskaper”
* Var tredje SD-kandidat bryter mot nolltoleransen genom att gilla eller sprida material från hemsidor som SD själva säger är rasistiska, fascistiska eller nazistiska!
* Eva-Marie Olsson, bland annat politisk sekreterare och nämndeman för Sverigedemokraterna i Malmö, raljerar över den “växande negroida populationen” (!).
* Även SD-politikern och kandidaten till kommunfullmäktige i Västervik, Kenneth Siekas raljerar över “negrer” på Facebook.
* Sandor Högye, SD Vimmerbys lokala toppnamn, kallar flyktingar för “kannibaler och huvudjägare”.

Jag har fler exempel på rasism inom SD, men jag börjar bli trött i fingrarna… Eller vad tusan, lite till:

* Expressen publicerade en film från 2010 där SD-topparna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling hamnade i bråk med en berusad man på Kungsgatan i centrala Stockholm. I filmen hör man hur Erik Almqvist kallar en kvinna för “hora” och skriker ord som “blatte lover” och “babbe” till komikern Soran Ismail. Alla tre beväpnar sig sedan med järnrör.
* I november 2013 avslöjas av Aftonbladet att Jonas Åkerlund, SD:s vice partiledare, och som förespråkar nolltolerans mot rasism själv har gjort flera rasistiska uttalanden under närradioinspelningar från 2002 då han varit representant för Sverigedemokraterna. Han kallade invandrare för bland annat ”parasiter” och ville att en halv miljon människor skulle utvisas från Sverige.
* I december 2013 utförs en granskning av Expressen som avslöjar att ett flertal Sverigedemokratiska politiker har kommenterat hatiskt och rasistiskt på flera sajter. En av dem är Marie Stensby, suppleant i partistyrelsen, som bland annat hade skrivit ”hoppas de svälter sig till döds” om ensamkommande flyktingbarn. När partiets stabschef Linus Bylund skulle förklara kommentarerna i SVT kallade han partikollegorna för ”dumma bondläppar, rasister och idioter”.
* I september 2014 sprids bilder på Sverigedemokraternas toppkandidat till kommunfullmäktige i Halmstad Catharina Strandqvist visar att hon bär en armbindel med ett hakkors. Trots bildbevisen förnekar hon händelsen.
* Bara några dagar innan valet kom det ut en film där företrädare för SD åkt runt och kallat invandrare för n-ordet.
* Även i Luleå har förstanamnet för SD, Carita Elfving haft en skandal när hon gillat flera evenemang som SvP anordnat, svenskarnas parti är öppet nynazistiskt.

*

Om någon jag känner vill ha fler exempel kan vi ta en liten fika nästa gång jag är på rätt ställe i Sverige och diskutera saken. Det finns inga tvivel om att det är sant: SD är ett främlingsfientligt parti med rasistiska företrädare och röstar man på dem så röstar man på rasister. De andra partierna – som representerar 87% av befolkningen – har ingen som helst anledning att samarbeta med enskilda partier och särskilt inte sådana med de här åsikterna och den här representationen.

Om det är så att du tycker att allt det där, som representanter för SD har sagt och gjort, är bra. Om du tycker att de där individerna – som har sagt och gjort så hemska saker – är de som är bäst lämpade att styra Sverige. Då kanske du själv bör fundera på om du inte har rasistiska åsikter.

2 Responses to “SD är ett främlingsfientligt parti med rasistiska företrädare”


  1. 1 Freja 2014/12/04 at 23:47

    Jag såg Debatt i kväll och hörde Richard Jomshof (heter han så) säga att de inte var rasistiska och att den som sa det hade inte läst deras principprogram. Nåväl, JAG har läst OCH analyserat vad de säger i principprogrammet, och när en väl benat ut hur de använder orden så är det klart rasistiskt och jag förstår inte att ingen från media inte gjort en grej av det. Du kan se mina analyser via länkar här om du vill, längst ner i inlägget: https://frejareddevil.wordpress.com/2014/12/02/bradskande-presskonferens/

  2. 2 Fredrik Lindberg 2015/10/10 at 00:03

    Jag lånar dina “stolpar” över rasistiska uttalanden från SD till min Facebook sida då jag kommer att kommentera SDs förhoppningar att nu bli “rumsrena” efter att DÖ har brutits. Något som jag innerligt hoppas att dom inte får chansen till… Jag länkar även till din sida på WordPress.
    Säg till om du inte är OK med att jag lånar materialet så tar jag bort det.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Follow Vetenskapsgrund on WordPress.com

%d bloggers like this: